Criterii extrem de importante atunci cand achizitionezi anvelope pentru masina ta

Daca analizezi cu atentie o masina, vei descoperi ca cele mai importante elemente ale acesteia sunt anvelopele. Motivele sunt cat se poate de simple si de evidente. Anvelopele sunt cele care iau contact direct cu drumul pe care circula si sunt primele care sunt responsabile de siguranta in trafic si de confort. Din acest motiv, alegerea lor este una dintre cele mai importante actiuni pe care trebuie sa le iei in legatura cu masina. Cum aceasta alegere se face destul de rar ( de regula o data la 4-5 ani), atunci trebuie sa o faci asa cum trebuie.

Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi anvelopele?

Anvelope goodyear bucuresti

Marca este extrem de importanta. Este un lucru daca achizitionezi anvelope Goodyear si altul daca achizitionezi anvelope produse de o firma necunoscuta in care nu ai cum sa ai incredere. Desi toate anvelopele par la fel, atunci cand circuli vei simti diferenta intre o pereche de anvelope de buna calitate si una de proasta calitate.
Tipul de anvelopa, de asemenea, foarte important. Este esential sa alegi anvelope care sa se potriveasca conditiilor in care circuli. In Romania este obligatoriu sa alegi anvelope de iarna, atunci cand temperaturile scad sub 7 grade Celsius si anvelope de vara atunci cand temperaturile cresc peste aceasta temperatura. Daca vrei siguranta si nu vrei sa iei amenzi, atunci este bine sa ai doua randuri de anvelope pe care sa le schimbi ori de cate ori este nevoie. Evident, poti alege si anvelope all season, insa acestea nu sunt intocmai eficiente. Pot fi o solutie de compromis care sa te scape de amenda.
Indicii de viteza si indicii de incarcare. De regula, anvelopele au inscrise mai multe informatii, printre care si acesti indici de viteza si de incarcare. Acestia te vor ajuta sa stii care este incarcatura pe care o suporta o roata si care este viteza cu care poti rula in asa fel incat sa fii in deplina siguranta. Este bine sa ai un indice de viteza care sa atinga minimum 210 km/h. Este destul de greu sa atingi o astfel de viteza in Romania si destul de nesigur, asadar, este o valoare mai mult decat generoasa.

Data de fabricatie. Data la care este fabricata anvelopa conteaza si ea deosebit de mult. O anvelopa veche, chiar daca nu a fost folosita, se uzeaza mult mai repede decat una noua si poate sa genereze cheltuieli multe si inutile.