Lucruri pe care trebuie sa le stii despre anvelopele industriale

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre anvelopele industriale

Anvelopele sunt produse destinate atat autovehiculelor, cat si vehiculelor foarte mari, folosite in industrie si in constructii. Vei descoperi anvelope la fel de grele ca si o masina, cu proprietati extrem de interesante, destinate acelor masinarii uriase care ne usureaza foarte mult viata in industrie. Aceste anvelope se numesc anvelope industriale si detin proprietati si performante deosebite.
Daca esti in cautarea unor anvelope industriale, trebuie sa cunosti cativa termeni care iti pot oferi o idee despre ce ar trebui sa achizitionezi:
-        Echilibrarea. Anvelopele trebuie sa fie echilibrate si sa aiba centrul de greutate acolo unde trebuie sa fie. Din acest motiv, anvelopa pe care o achizitionezi trebuie sa fie verificata, in asa fel incat sa se evite pe cat posibil dezechilibrul static si dinamic. Anvelopele industriale sunt verificate de foarte multe ori inainte de a fi puse pe o roata, insa este bine sa alegi un producator in care ai incredere maxima atunci cand alegi un astfel de produs.
-        Unghiul de cadere. Reprezinta fortele perpendiculare generate pe directia in care se deplaseaza anvelopa. Este o valoare foarte importanta, de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi o anvelopa industriala. De regula, atunci cand achizitionezi un utilaj industrial, primesti si recomandari in ceea ce priveste tipul de anvelope pe care trebuie sa le achizitionezi.
-        Suprafata de contact. Este zona in care anvelopa intra in contact cu drumul si zona care transmite raportul de forte dintre anvelopa si drum. Aceasta suprafata influenteaza foarte mult comportamentul intregului vehicul, mai ales atunci cand trebuie sa iei viraje.
-        Sensibilitatea la incarcare. Este un alt element de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi o anvelopa industriala. Aceasta sensibilitate reprezinta modul in care anvelopa se comporta atunci cand este supusa la forte foarte mari. Cum in industrie exista incarcari extrem de mari, sensibilitatea la incarcare poate sa decida daca o anvelopa este de buna calitate sau nu pentru ceea ce iti doresti.
-        Distanta la franare. Este un alt punct forte de care trebuie sa tii cont. O anvelopa, mai ales una industriala, trebuie sa ofere distante cat mai mici la franare, in asa fel incat sa nu exista niciun risc de accidentare.