Cum alegi anvelopele potrivite?

Indiferent de vehiculul pe care il conducem, fie ca este unul agricol, unul industrial sau unul destinat deplasarii, acesta trebuie sa fie dotat cu anvelope. Din pacate, anvelopele nu sunt nemuritoare si la un moment dat ajung sa se uzeze.
Cum pretul lor nu este tocmai mic, chiar daca ai nevoie de anvelope agricole, industriale sau simple anvelope pentru automobile, trebuie sa acorzi atentie maxim fiecarui detaliu, in asa fel incat sa ai garantia achizitiei unor anvelope de buna calitate, la preturi foarte mici.

Care sunt, asadar, elementele cele mai importante de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi anvelopele?


Primul lucru pe care trebuie sa il consideri este dimensiunea anvelopelor. Aceasta se descopera in cartea tehnica a autovehiculului, insa poti sa ceri si sfaturi de la comerciantii de unde cumperi anvelopele.
Este foarte important sa achizitionezi anvelope destinate activitatii pe care o vei face. Daca ai nevoie de anvelope agricole, asigura-te ca se comporta perfect pe noroi sau pe pamanturi alunecoase. Daca ai nevoie de anvelope pentru automobile, tine cont de anotimp. Ai posibilitatea de a achizitiona anvelope de iarna, destinate temperaturilor joase sau anvelope de vara, destinate temperaturilor ridicate. Tine cont si de faptul ca anvelopele de iarna sunt obligatorii, daca temperatura scade sub 7 grade Celsius.
Tot in functie de tipul de utilizare al anvelopelor poti alege si capacitatea de incarcare. Exista anvelope solide, care permit o capacitate de incarcare mai mare sau anvelope destinate masinilor usoare, care ofera mai degraba viteza.
Asigura-te ca anvelopa pe care o achizitionezi iti ofera absolut toate performantele de care ai nevoie. O anvelopa perfecta trebuie sa poata oferi siguranta, longevitate si sa ajute masina sa consume cat mai putin carburant. De asemenea, este foarte important sa ajute masina sa franeze cat mai repede pe carosabil umed si sa aiba o durata de viata foarte mare.

Este mult mai bine sa optezi pentru o anvelopa de buna calitate, care sa ofere toate aceste avantaje, chiar daca este ceva mai costisitoare. Un chilipir poate sa fie destul de riscant si poate duce la costuri mai mari si chiar la riscuri de accidente. Pana la urma, primul element de care trebuie sa tii cont este siguranta, indiferent de costuri. Astfel, asigura-te ca ai anvelope pentru toate tipurile de vreme si ca acestea pot avea o durata de viata de cel putin 6 ani.